Elisabeta Lipă (58 de ani), fosta mare canotoare a României, a vorbit despre suspendarea pentru dopaj primită de către Simona Halep (32 de ani) și a arătat cu degetul către antrenorul Patrick Mouratoglou și staff-ul său.
Pe data de 12 septembrie, Agenția Internațională de Integritate în Tenis a anunțat verdictul în cazul de dopaj al Simonei Halep: suspendare pentru patru ani din orice activitate sportivă, după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open 2022. Românca este suspendată provizoriu din octombrie 2022, astfel că și-a ispășit deja un an din pedeapsa primită.
Actualmente președintele Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă este convinsă de nevinovăția Simonei Halep și mută responsabilitatea pe umerii staff-ului cu care a venit antrenorul Patrick Mouratoglou în echipa româncei.
„Este nedrept ce i se întâmplă Simonei, dar, din păcate, nimeni dintre noi, chiar dacă se adună toată țara pentru a o ajuta, nu avem cum.
De obicei nu plătește numai sportivul. Avem atâtea cazuri în care unii sportivi recunosc (n.r. – dopajul). Sunt întrebați cine le-a dat substanțele: «Ai 8 ani de pedeapsă, dar o scădem dacă ne spui cine». Și ei spun. Dar când tu știi că nu ai luat nimic, pe cine să arăți cu degetul? Nu ai pe cine.
În cazul Simonei, de la preparatorul fizic la kinetoterapeut, sunt mulți care și-au adus aportul la nenorocirea asta. În mod normal și ei trebuie să plătească. Ea s-a lăsat pe mâna lor cu toată încrederea, tot sufletul. Suspiciunea nu poate plana doar asupra ei”, a spus Elisabeta Lipă, la Orange Sport.
Recent, Cosmin Hodor, fostul manager de comunicare al Simonei Halep, a fost invitat în cadrul emisiunii Așa-i în tenis cu Irina Fetecău și a avut un discurs vehement cu privire la suspendarea pentru dopaj pe care a primit-o fostul lider mondial.
„Îmi pare foarte rău pentru tot ceea ce i se întâmplă și nu merită. Deci pentru ceea ce a dat Simona României în ultima perioadă în care sportul din România era inexistent, la fotbal – pe nicăieri, mai eram la handbal, dar nu eram… totuși e un sport de echipă. Simona vine dintr-un sport individual pe care sute de mii de oameni îl practică și ea a fost numărul 1 mondial. Nu putem să uităm când ne făceam programul zilei după meciurile ei. Câștiga totul, ne mândream cu ea, era Simona noastră, era Simona românca, deci nu putem să uităm ce a dat ea și ce presiune a dus pe umeri și chiar a gestionat-o foarte bine pentru cât de mare a fost în momentul ăla. Nimeni nu îi poate lua lucrurile astea și nu are nimeni niciun drept să se atingă de cariera ei și de ceea ce a realizat la momentul ăla.
Deci toată «hate-ăreala» asta că «v-am spus eu», că «nu merita la Wimbledon»… Ce afirmații sunt astea? Păi, ce sacrificii faci să ajungi acolo zi de zi! Și când ești numărul 1 mondial nu e o fericire constantă mai ales că viața e cu suișuri și coborâșuri. Și cât trebuie să ții pe umerii tăi, să duci o națiune în spate când intri pe teren, ți-e rău, nu ți-e rău, te doare burta, nu te doare, ai și tu problemele tale de fată… Tu să intri pe teren și să câștigi… Nimeni nu te înțelege. Dacă ești un pic moleșită, toată lumea: «A, i-a dat meciul, nu a jucat». Românii sunt părerologi în necunoștință de cauză, de pe niște canapele, fără să îi fi văzut pe majoritatea. Eu merg la multe turnee și nu mă întâlnesc cu oamenii care își dau cu părerea la niciun turneu. Eu nu îi văd. Ei stau în fața televizorului”, a spus Cosmin Hodor, în cadrul emisiunii Așa-i în tenis.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER